Musikkvibrasjon og musikkmøbler

Vibrasjon i forbindelse med lyd stimulerer ikke bare auditiv sans, men også berøringssansen og den proprioseptive sansen (den sans som finnes i våre ledd og muskler og som forteller oss om kroppen vår og hvordan den beveger seg).

I utstyr med musikkvibrasjoner blir lydbølgene fordelt over større områder, f.eks. i en seng (også vannseng), sittesekk eller i ulike madrasser og puter.

Mangemed både fysisk og psykisk uro kan ha både glede og nytte av den kroppsnære stimuleringen som musikkvibrasjoner representerer. For brukere med hørselsproblematikk kan vibrasjonene være med på å gi en flott opplevelse av musikk, en opplevelse som kan nytes gjennom hele kroppen.

Vibrasjonsopplevelser kan stimulere til økt kommunikasjon gjennom en forsterket oppmerksomhet av lyd og musikk. Økt oppmerksomhet kan igjen bidra til økt deltagelse og konsentrasjon.

Vær oppmerksom på at ulike frekvenser vil gi ulik reaksjon så en må prøve seg forsiktig frem og observere hva som skjer. Noen skal ha veldig lite eller lav frekvens for å få en reaksjon og andre krever kraftigere stimulering eller høyere frekvens.

Ved å kontrollere volumet kan en regulere intensitet i vibrasjonen og tilpasse dette til hver enkelt bruker.

Velg musikk som bruker har et positivt og godt forhold til, men vi anbefaler også å prøve spesielt utvalgte cd’er med musikkstykker som gir svært god vibrasjon. Cd med hjertelyd eller musikk med en frekvens på 60 slag i minuttet er godt egnet for total avslapning og for å roe ned.

Du finner våre musikkvibrasjonsmøbler og puter i vår nettbutikk.

 

Del siden med andre: