Kulepute, GroundMe og MyBaSe

MSr95yARAIiEke9MGos0gS7eDtE-jdMlMeA0rDEecyU.jpg
 

Protac kulepute

3BwYHIprB2y2VTobsfUZ7T1H6YJjyILpC3K96rvVnHo.jpg

Protac kulepute brukes bl.a. i forbindelse med ADHD, ved balanseproblemer, hyperaktivitet, lærevansker, lav tonus i kjernemusklaturen, spastisitet, sensibilitetsforstyrrelser.

Kulepute styrker balanse og sensibilitet

Kuleputa gir en dynamisk sittestilling og god balansetrening. På grunn av kulenes fleksibilitet vil puten forme seg kroppens tyngdepunkt. Kroppen vil automatisk merke dette og gjøre at man flytter kroppens vekt for å holde balansen. Kulene gir tilbakemelding til kroppen om sittestillingen, noe som fører til at man bruker mage- og ryggmusklene for å oppnå en mer rett og dynamisk sittestilling.

Dynamisk sittestilling gir bedre innlæring

Mange barn har nytte av å sitte på kuleputa. Det gjelder barn med urolig motorikk og barn med konsentrasjons- og lærevansker. Kuleputa anbefales også til skolebarn generelt, fordi en rett og dynamisk sittestilling er med på å øke konsentrasjonsevnen og dermed muligheten for å lære.

Kuleputene i  40x40 cm størrelse kan nå leveres i tre friske farger, i tillegg til den vanlige mørkegrå. Aqua blå, lime eller lys grågrønn.

25 eller 38 mm kuler? Les mer i brosjyren!

 

Protac kulepute

Kuleputen kommer i fire ulike størrelser og varianter. Du kan lese om dem i brosjyren: 

Produkt- og prisliste samtlige Protac produkter. Vi tar forbehold om feil og endringer i prislisten.

Produkt- og prisliste samtlige Protac produkter. Vi tar forbehold om feil og endringer i prislisten.

Del siden med andre:

Dette sier brukerne:

Hyperaktivitet: - En gutt på 10 år har fått diagnosen ADHD. Han har motorisk- og psykisk uro og konsentrasjonsproblemer. Gutten sitter urolig på stolen og bråker. Han har begynt å bruke kuleputen, den hjelper han til å sitte stille i lenger tid. Han virker mer fokusert og mindre bråkete. Gutten bruker kuleputen til alle aktiviteter som krever at han må sitte stille og konsentrere seg.

Dårlig sittestilling – rastløshet: - En 8 åring har nedsatt tonus i de posturale muskler samt hypermobile ledd. Dette betyr at han har problemer med å sitte stille og oppreist på stol. Gutten faller sammen og søker støtte ved å hvile seg på pulten. Han er rastløs og sitter i mange forskjellige stillinger. Han prøver kuleputen og man kan se en forskjell i guttens holdning og evne til å sitte oppreist. Skolen kjøper en pute til gutten og han får bevilget en pute til hjemmet til bruk ved måltider og når han skal gjøre lekser.

 

Protac GroundMe

Protac GroundMe består av en pute laget av skum med et øvre lag av løstliggende kuler i et elastisk trekk. De funksjonelle bærestroppene på siden av fotputen gjør det enkelt å ta puten med eller å henge den opp når den ikke brukes.

Protac GroundMe brukes som en dynamisk fotpute for barn som har behov for stimuli på berøringssansen og muskelleddsansen. Sansene blir stimulert når man beveger føttene på kulene.

Flere barn har utfordringer med å nå gulvet når man sitter på stolen. Dette fører ofte til at man er motorisk urolig og får en dårlig sittestilling. Her kan man bruke Protac GroundMe som en stabiliserende pute som gir god understøttelsesflate og sikrer god sittestilling, og dermed økt innlæring potensiale.

Protac GroundMe kan med fordel brukes sammen med Protac Kuleputen, Protac Myfit eller som en gulvpute til å sitte på.

For at Protac Groundme skal kunne passe til flere brukere kommer den i to høyder, 10 cm og 20cm. Se mer info om dette i brosjyren. 

Målgrupper som kan ha nytte av å benytte Protac GroundMe er brukere med ADHD, autisme, balanseproblemer, hyperaktivitet, innlæringsproblemer, konsentrasjonsvansker, motorisk uro, restless legs syndrom

Z_kDiXX3Yc310gm3e6pIF0c_0WLzJD3y7qopvGI1Mg0.jpg

Protac GroundMe som støtte for føttene.

Protac MyBaSe

Protac MyBaSe er en spesialutviklet madrass med luft i kombinasjon med kuler, som gjør at den blir en trygg og god aktivitetsbase. Kroppen blir stimulert på en morsom og behagelig måte, enten brukeren står, går, kryper ruller eller ligger på den.

Luftmadrassen er enkel å pumpe opp. De løstliggende kulene er fordelt i fire kammere som sitter fast i yttertrekket. Trekket er avtagbart for vask.

MyBase måler 200x200 cm og er ca 45 cm høy.

De løse kulene får kroppen til å synke litt ned i madrassen og gir brukeren en følelse av trygghet og ro. Man får klare tilbakemeldinger om kroppens grenser ved kulenes dype trykk. Dette fører til økt kroppsoppfattelse.

Det skal ikke mye aktivitet til på madrassen før den beveger seg. Brukeren får dermed stimuli på både balanse, berøring og muskel-leddsansen samtidig.

Protac MyBaSe kan brukes på begge sider fordi den har både en aktiv og en stabil side. Den aktive siden benyttes når brukerens balanse og muskelleddsans skal stimuleres. Her er madrassen pumpet helt opp, noe som fører til at den virker som en gynge.

Den stabile siden brukes når brukeren har behov for kroppsavgrensing, ro og avslapping. Her er madrassen vendt slik at rammen skaper en stabil flate. Man tar noe luft ut av madrassen så brukeren kan synke ned i kulene for optimal kroppsavgrensing.

Målgrupper som kan ha nytte av å benytte Protac MyBase er barn og voksne med ADHD, motorisk uro og konsentrasjonsvansker, personer i psykiatrien med fysisk/motorisk uro, utviklingshemmede mennesker med nedsatt kroppsoppfattelse, barn og voksne med autisme, nevrologiske pasienter som har behov for sansestimulering (f.eks. på grunn av diffus kroppsoppfattelse etter hjerneskade, balanseproblemer og hyperaktivitet.

ZVRnCkNClFCOxzKfl_FYRkQaCHNWygs14rMV5QksBVs.jpg