Protac kuledyner

gir dynamisk og punktvis stimulering gjennom bevegelse, trykk og tyngde.

Kugeldynen - Lille Dreng.jpg

Nytt om kuledynene:

 • Nye spesialutviklede baller reduserer lyden til et minimum

 • De nye dynene kan vaskes i en vanlig vaskemaskin

 • Økt fleksibilitet er en fordel for hver enkelt bruker

Dyner med fyll av store kuler gir et stimuli som hele tiden endrer seg, bevegelsen av kulene skaper hele tiden nye, dempende impulser.

 Kuledynene fra Protac er tilgjengelig i tre serier:

 •  Classic

 •  Calm

 • Flexible. 

 

Protac kuledyne ™ - Classic

Den opprinnelige kuledyna heter nå Classic.

Classic-serien er kuledyner med plast og / eller isoporkuler. Classic-modellene er tilgjengelige med forskjellige kulestørrelser og finnes med ulik vekt: babydyne 1,5 kg, juniordyne 3,5 kg og voksendyner på 4, 5, 6, 7 og 10 kg. .

Classic-serien har et nytt medlem, en ny type dyne med granulatfyll:

Dyna er utviklet for demensområdet og egner seg også godt i forbindelse med smertebehandling.

Den nye dyna veier 5kg og inneholder små perler (granulat) som er sydd inn i i 40 lommer/rom for å fordeles jevnt utover i dyna. Den er lett å pakke rundt kroppen og skaper en trygghetsfølelse.

Dyna kan deles i to og dermed vaskes i en husholdningsmaskin med kapasitet på minst 6 kg. 

Untitled3.png

Protac kuledyne ™ - Flexible

Flexible kuledyner ligner på Classic serien. Denne type kuledyne er inndelt i lommer med 2 eller 4 kuleposer. Posene kan lett tas ut og vaskes i en vanlig vaskemaskin. Det innebærer også at man ved behov kan ta ut deler av fyllet og bare ha kuler i bestemte partier.  Flexible gir dermed mulighet til å lage individuelle dyner, basert på brukerens behov for sansestimulering.

Flexible- modellene er tilgjengelige med forskjellige kulestørrelser og finnes med ulik vekt: juniordyne 3,5 kg og voksendyner på 6, 7 og 10 kg.

Nytt i Flexible-serien:

En dyne som svarer til Classic 109 og 110- dynene. Lette dyner med perlefyll har vært brukt til smertepasienter og innen demensomsorgen. Dyna veier ca 3 kg, den er med andre ord litt lettere enn tilsvarende dyne i Classic-serien. Dette er en varm dyne, med isolerende fyll.

Som i de andre Flexible-dynene kan man ta ut posene med fyll før vask,  man kan dermed vaske bare trekket eller en enkelt pose  med fyll ved behov. Hele dyna må med andre ord ikke inn i vaskemaskinen, så en vanlig husholdningsmaskin kan gjøre jobben.

 

Untitled2.png

Protac kuledyne ™ - Calm

Calm serien skiller seg ut ved at den er sydd med kanaler slik at ballene ligger i lange rekker. Brukeren får dermed en rolig og mindre bevegelig dyne, noe som gir en annen type sansestimulering gjennom punkt og tyngde. Calm-modellene er tilgjengelige som juniordyne på 3,5 kg og voksendyner på 4, 7 og 10 kg.    

Dyna kan deles i to og  vaskes i en vanlig vaskemaskin. Calm-modellen tar mindre plass enn de andre kuledynene. Den er lett å transportere i den medfølgende bærevesken.

Protac Kuledynene brukes i forbindelse med:

 • Fysisk og psykisk uro

 • Søvnforstyrrelser

 • Smerte

 • Angst

 • Depresjon

 • Hyperaktivitet

 • Konsentrasjonsvansker

 • Sanseforstyrrelser

 • Spastisitet

 • Stress

 • Utviklingsforstyrrelser

 

Produkt- og prisliste samtlige Protac produkter 2018. Vi forbehold om endringer og feil i prislisten.

Produkt- og prisliste samtlige Protac produkter 2018. Vi forbehold om endringer og feil i prislisten.

Del siden med andre:
 

DU KAN LESE MER OM TEORIEN BAK KULEDYNEN HER.

 

 

Se hva en bruker sa til NRK om kuledyna her på NRK Nett-TV

 

Dynetrekk til kuledynen

Protac har utviklet dynetrekk til kuledynen. Trekkene kommer i to varianter:   

 Vanlig dynetrekk har glidelås på 2 sider. Dette trekket er utviklet spesielt for Protac kuledynen. Glidelåsen forenkler arbeidet med å ta trekket på/av dynen. Trekket er produsert i egyptisk bomull med god kvalitet og finnes i tre farger (hvit, lysegrå og lime). Trekket finnes kun i voksenstørrelse (140x200cm)

Man kan også benytte vanlig dynetrekk til kuledynen.

Inkontinenstrekk:

Om man har behov for et trekk som beskytter dynen mot væske så har Protac utviklet et vannavstøtende trekk. Man benytter et vanlig dynetrekk utenpå dette. Trekket kan vaskes i en vanlig vaskemaskin på 90 grader.

Det finnes to varianter av inkontinenstrekk. 

På den ene varianten er øvre delen av mesh /netting-stoff som sørger for luftgjennomstrømning. Den andre varianten har tett stoff i hele trekket.

Trekkene er hovedsakelig produsert i Polyuretan stoff. 

Viktig

Når kuledynen benyttes med inkontinenstrekk, er det viktig å tenke på de risikoer det innebærer for brukeren om vedkommende ikke selv greier å fjerne dyna fra ansiktet. Inkontinenstrekkene produseres i et tett stoff som kan gjøre det utfordrende å puste igjennom trekket (samme risikoforeskrifter som plastposer). Trekket med mesh i toppen gjør dette mindre risikabelt.

 Barn skal ikke bruke inkontinenstrekk uten tilsyn. Brukere som selv ikke kan fjerne kuledynen skal ikke benytte inkontinenstrekket uten tilsyn. Man skal aldri dra inkontinenstrekket over hodet.