OptiMusic

OptiMusic er et kreativt tilskudd til læring, lek og stimulering! 
Denne helt spesielle kombinasjonen av lys, lyd og bevegelse gir deg et redskap til stimulering av sansene og åpner opp for en hel verden av musikalske uttrykk i kombinasjon med det visuelle. 

Systemet gir et mangfold av muligheter for å  skape lyd og musikk selv gjennom den minste bevegelse. Med OptiMusic skapes et miljø som appellerer til grov- og finmotorisk aktivitet, kommunikasjon og ikke minst til interaktivitet. Bare en liten bevegelse skal til for å kunne frembringe toner, akkorder, sekvenser fra instrumenter fra harper til trommer, stemmer og lyder. På denne måten vil de som kun benytter små bevegelser oppnå samme respons som de brukerne som aktiviseres gjennom større fysisk utfoldelse. 

Systemet kan tilpasses et pedagogisk opplegg, man kan leke med tall og fortellinger i lysstrålene, lære å ta tur og å samarbeide for å spille av feks en sang.

 
Til nettbutikk
Les brosjyre
Del siden med andre:
 

Optimusic består av lyskastere som sender lysstråler ned på gulvet. Brytes strålene, vil det aktiveres lyd, video, bilder mv.

OptiMusic skaper et miljø der du selv har kontrollen. Effektene du ser og hører er direkte relatert til det du selv gjør. OptiMusic kan også kobles til å styre annet en musikk og lyd, for eksempel boblerør eller fiberoptikk, noe som gjør det mulig å skape et multisensorisk miljø. OptiMusic benytter kombinasjonen lyd og lys for å tiltrekke seg og holde på oppmerksomheten til sine brukere.

Hvordan virker OptiMusic?
OptiMusic er bygget opp rundt bruken av lysstråler som fungerer som virtuelle lysbrytere. 
Lyset fra LED-lyskasterne inneholder fargefilter for å gjøre strålene synlige og for å gjøre dem forskjellige. Når en lysstråle brytes fungerer dette på samme måte som ved trykk på en bryter. Signalet vil aktivere en på forhånd programmert hendelse som for eksempel en lyd, musikk eller video . 

Et system kan bygges opp med 2 til 32 lyskastere som monteres i f.eks en rigg. Software er basert på bruk av PC og man bør i tillegg ha et bra musikkanlegg og en projektor for visning av bilder og video.

Systemet kan monteres i svært mange ulike miljøer fra ordinære sanserom til svømmehaller, trappetrinn og sansehager.

Ta kontakt med oss for tilpasning til ditt miljø.

 

Se film av hvordan OptiMusic kan fungere: 

Eksempler på skisser fra Amajo: Oppsett av OptiMusic i sanserom.

Ny type lyskastere med LED lyskilder kan monteres direkte i taket, som "downlights" i himlingsplater eller direkte i taket.