Projektorer

Projektoren er et viktig og et fleksibelt element i et sanserom. Med denne kan en projisere assosiasjonsfrie bildespill eller temabilder på vegg, i tak, på gulv, på draperier, parasoller eller projiseringstelt. Det er mengder av muligheter for å tilpasse projiseringen pedagogisk eller for å skape en stemning, noe å følge med blikket.

Projektorer velges ut ifra rommets størrelse og brukernes behov. Modeller varierer i lysstyrke, interaktivitet, tilkobling- og variasjonsmuligheter. De fleste modeller leveres nå med LED-lyskilde som ikke avgir varme eller forstyrrende lyd.

For å projisere bilder må en benytte en hjulrotator som monteres i projektoren og driver hjulet rundt. Ulike modeller gir mulighet for god tilpasning til bruker relatert til hastighet og retning på det projiserte bildet.

Hjul velges ut fra brukeres behov eller preferanser. Fargevalg og temaer på oljehjul vil kunne være med å påvirke rommets atmosfære og stemning eller gi rom for pedagogisk tilrettelegging.

Visuell stimulering tilpasses videre gjennom bruk av prismer, linser, speil og bølgeeffekter. Disse kan endre projiseringen av bildet ved f.eks å gjøre det mer bevegelig, dele det opp, endre retning osv.

Her finner du projektorer og tilbehør i nettbutikken.

Del siden med andre:
 

Trådløs styring

Flere varianter av projektorer, fiberopptikk og boblerør kan styres trådløst. Les mer om trådløs styring.

APP-kontroll til boblerør og andre interaktive produkter kommer i løpet av høsten 2015. Din Ipad eller Iphone kan da styre mange effekter i et sanserom. Og etter hvert kommer den for Android også! Interessert - ta kontakt for mer informasjon!

Se hvordan du kan bruke projektorer:

Boblerør

Fiberoptiske tråder

Boblerør er fascinerende både med hensyn til det visuelle, men også det taktile. Boblene som beveger seg inne i røret og skifting av farge stimulerer til å følge med blikket og motivere til berøring. Ulike effekter som fisker eller en pingponginnsats endrer rørets utseende og skaper nye effekter.

Boblerør, eller vannsøyler, finnes i flere størrelser og med ulike styringsmuligheter. Brukers behov, hensyn i brukermiljøet og målet med rommet kan være med å styre valget av type boblerør og hvilke styringsmuligheter som bør finnes. Hvilke brytere som skal styre fargeskift og boblestrøm må velges som et tillegg.

Interaktive rør: Gir mulighet for å styre fargevalg og bobler av og på. Disse har trådløs styring, som gjør tilpasning mer fleksibel. Det finnes også rør med ledningbasert styring, noe som egner i enkelte tilfeller.

APP-kontroll til boblerør og andre interaktive produkter kommer i løpet av høsten 2015. Din Ipad eller telefon kan da styre mange effekter i et sanserom.

Standard diameter på rørene er 15 cm og høyde 120, 175 og 200 cm. I tillegg finnes rør med diameter 20 cm og høyde 200 cm.

Rimeligere alternativer: Videre finnes det lavbudsjettrør og bordmodell med mulighet for å styre fargestopp og bobler på/av.

Rør uten vann:  Er det problematisk med vann, enten av sikkerhetsmessige hensyn eller risiko for bakterievekst, er Orkanrøret et alternativ. Det inneholder små lette perler som blåses opp i røret av en justerbar vifte i bunnen. Farger kan styres trådløst.

Et annet alternativ uten vann er et Frostrøret som bare inneholder lys/gir fargeskift. Et sterkt lysinnslag i et mørkt rom.

Rør uten vann kan også styres trådløst.

Boblerør bør alltid festes i toppen for å unngå velting. I tillegg anbefales det at boblerøret monteres i en type podie som både kan bidra til å sikre og å gjøre boblerøret mer tilgjengelig for brukerne.

Flere varianter finner du i nettbutikken. Der får du oversikt over våre boblerør.

Lurer du på noe er du velkommen til å ta kontakt med oss!

 

Andre type av lyseffekter

Vi har også andre typer lyseffekter for sanserom. Du finner flere lyseffekter i vår nettbutikk. 

I alle regnbuens farger lyser tusentalls av små punkter i de fiberoptiske trådene. En fortryllende og vakker effekt der fargespillets stille vekslinger kan lokke brukeren til å se, holde og utforske. All fiberoptikk har tråder som kan skifte farge, enten automatisk eller ved bruk av ulike brytere og fargekontroller. Bruk fiberoptiske tråder for visuelle og taktile opplevelser, fargematching, lek, historiefortellinger som en del av en billedgjøring, våkenhet, synsstimulering eller bare som en beroligende assosiasjonsfri effekt.

Fiberoptikken, som ofte er en del av grunnpakken i et sanserom, består av en lyskilde og en hale bestående av et antall tråder. Fra 100 tråder og oppover til 400 er de vanligste. Lengdene på trådene varierer fra 1 meter til 4 meter.

Trådene finnes i to varianter der den ene inneholder glassfiberkjerne som ikke må bites av! Den andre består av en plastbelagt tråd med polymer kjerne. Denne er trygg, men uansett hvilke tråder man velger, skal fiberoptikk benyttes under oppsyn.

Jumbo fiberoptikk er tykke plastbelagte tråder der den fiberoptiske tråden ligger i en tykk slange. Det blir en stivere "tråd" og det er et begrenset antall tråder i en hale, 12 eller 18 stk.

Fiberoptiske tråder finnes også med UV-reflekterende farge på trådene.

Lyskilder

Det finnes lyskilder med utskiftbare pærer og lyskilder med LED. LED-varianten blir ikke varm og har heller ingen viftestøy og er dermed mer fleksibel i bruk da den kan flyttes rundt i rommet og også kan plasseres der brukeren oppholder seg. Bruker man utstyret på den måten, skal man være klar over at det blir mer slitasje på innfestingen av trådene, og det forekommer at lyset faller ut i enkelte av trådene når det blir dradd i dem.

Ulike varianter av lyskilder - alle med fargeskift:

LED-lyskilde med bryterstyring av/på og fargeskift 

LED-lyskilde med styring av fargene  via tastaturet 9switch keyboard som er ledningsbasert.

LED-lyskilde med trådløs styring

Lyskilde med pære.  Har ingen styring men skifter automatisk farger. Den blir fort varm og avgir noe viftestøy. Fargespillet kan være vakrere i disse og kan egne seg godt i opphengsplater der lyskilden er montert utenfor rekkevidde for bruker.

Oppheng   

Fiberoptiske tråder gir en flott effekt når de henges opp i ulike plater eller holdere. Kan henges i hjørner, på rettvegg, i døråpninger, ute i rommet som en sansenes skog. 

I nettbutikken finner du våre fiberoptikkhaler og oppheng til disse.